Plattegrond van de wandelroute.

Singapore heeft een paar heerlijke wandelroutes. Vandaag staat (een deel van) bovenstaande route op mijn programma, zin in!! Ik heb online al een beetje opgezocht wat ik graag wilde zien in Singapore. Deze wandeling is een van de dingen op dat lijstje.

Let’s go

Ik pak de MRT vanaf Chinatown richting Harbourfront (paarse lijn). Harbourfront (uitgang D) is het startpunt van de wandeling.
→ Volg vanaf hier de borden met ‘Marang Trail’. ←

Het eerste park dat ik tegenkom, is ‘Mount Faber Park’. Eerlijk is eerlijk, de eerste minuten bergopwaarts voelde voor mij of ik dood ging. Ik was erg benauwd en vroeg me af of het wel slim was om verder te lopen. Gelukkig was ik te koppig om te stoppen want na het eerste stukje ging het al stukken beter. Plus: boven op de berg heb je een mooi uitzicht over de haven en kabelbaan. Vanaf hier vertrekt ook de kabelbaan naar Samosa eiland. Deze heb ik niet genomen want ik ben hier om de wandelroute te doen. Wie weet kom ik ooit nog eens terug in Singapore, dan heb ik nog wat leuks om te ontdekken.✨

Forest Walk & Telok Blangah Hill Park

Vervolgens loop ik via de ‘Forest Walk’ (metalen netwerk van zigzaggende bruggen tussen de bomen) naar het ‘Telok Blangah Hill Park’. Onderweg kom je onder meer de ‘Henderson Waves’ tegen. Het uitzicht vanaf deze indrukwekkende brug vind ik fascinerend. Je ziet aan beide kanten veel groen, maar ook een snelweg en een skyline van moderne hoogbouw.

De wandelroute is duidelijk aangegeven maar ik vind het zelf altijd prettig om ook op mijn telefoon de route te volgen. Ik gebruik zelf de app ‘Maps.me’. De offline functie die deze app aanbied, is ideaal. Ook Google Maps bied een offline functie maar hier heb ik geen ervaring mee.

De Henderson Waves in Singapore

Hortpark

Het volgende park op de route is het ‘Hortpark’. Dit is meer een soort grote tuin die onderverdeeld et verschillende kleinere tuintjes met elk een eigen thema (vlindertuin, bloementuin etc.). Er is een hoop te zien tijdens deze wandeling!

Een foto van het entre van het hortpark.

Kent Ridge Park

De volgende en laatste op mijn lijst is het ‘Kent Ridge Park’. Ik ben inmiddels al een paar uur aan het wandelen en ben nu wel toe aan een fatsoenlijke maaltijd. Ik doe alleen de ‘Canopy Walk’ nog en daarna keer ik om en ga ik op zoek naar iets te eten. De Canopy Walk is een verhoogde boardwalk tussen de bomen. Een leuk stukje van de route waar je veel kleinere dieren zoals vogels en libelle’s kunt spotten.

Hongerrrr

Via ‘Pepey’s Road’ ben ik naar ‘Pasir Panjang’ MRT station gelopen. Onderweg begon het te spetteren. In het begin slechts kleine drupjes maar hier kan het in een fractie van een seconde omslaan naar wolkbreuk.. Dit was ook precies wat er vandaag gebeurde en terwijl ik dekking zocht, ontdekte ik per (on) geluk het ‘Pasir Panjang Foodcentre’.

Een heerlijke maaltijd en drankje

Hier heb ik een heerlijke maaltijd besteld en ben ik neergeploft om bij te komen van zowel mijn wandeling, als de heftige regenbui. Er kwamen drie mensen bij me aan tafel zitten. We raakte aan de praat. De twee meiden waren locals en de jongen kwam uit Japan. We hebben met zijn vieren gegeten en wat gekletst. Daarna zijn we samen met de MRT naar Harbourfront gegaan en dat was waar onze wegen weer scheidde.

Dit vind ik een van de leukste dingen aan alleen reizen: Het gemak waarmee je andere mensen leert kennen. Binnen no-time raak je aan de praat, heb je het gezellig en creëer je een band. Soms voor heel even en soms voor de rest van je leven.

Ik had eigenlijk nog veel meer willen doen na het eten maar omdat die plannen voornamelijk buiten uitgevoerd moesten worden en ik dat niet zo zag zitten met de harde regen, besloot ik om terug naar mijn hostel te gaan en daar verder te kijken naar de opties.

Terug in mijn hostel

Aan het einde van de middag was ik weer in mijn hostel. Even lekker gedoucht en nu languit op een bank in het hostel. Aankomende nacht is de laatste van mijn drie vooraf geboekte nachtjes. Voor mijn laatste drie nachten in Singapore wil ik een goedkoper alternatief vinden. Dit hostel is prima maar in verhouding met wat je krijgt, te duur. En ja, ik ben op de hoogte dat Singapore relatief duur is vergeleken met andere landen in de buurt. Ik verwacht ook geen slaapplek voor 2 euro zoals in ik soms had in Thailand. Maar ik ben inmiddels gewend aan de andere tijdzone en aan de warmte dus mijn eisen voor de drie laatste nachten zijn wat bijgesteld.

Na wat rondneuzen vind ik een hostel verderop in de straat voor 17 euro per nacht, incl. ontbijt. De 27 euro die ik hierdoor bespaar, ga ik met alle liefde uitgeven aan het heerlijke eten hier in Singapore!

Over eten gesproken.. rond 20:00 uur ben ik op zoek gegaan naar avondeten. De vondst? Een onwijs fijn tentje verder op in de straat waar ze gerechten uit India en Maleisië serveren. Toen ik in Maleisië was heb ik kennis gemaakt met deze keuken en ik ben FAN. Ik heb gekozen voor een roti met kaas en ui en een Teh Tarik (SGD $4,70).
Heerlijke maaltijd

Orchard Road

Stormtroopers op Orchard Road

Na het eten heb ik de MRT naar ‘Orchard Road’ gepakt. Hier zou, volgens medewerkers van mijn hostel, de boel prachtig verlicht zijn met kerstlampjes. De kerstlampjes waren inderdaad aanwezig. Het enige probleempje was dat ze niet aanstonden.. Ik heb even nagevraagd bij iemand op straat hoe het zat. Turns out, ze waren alles nog aan het opbouwen. Later deze week gaan ze pas aan. Jammer! Verderop in de straat kwam ik wel ander entertainment tegen.

Na deze korte avond wandeling op Orchard Road, ben ik naar mijn hostel teruggekeerd om heerlijk te gaan tukken. Tot morgen!


Er is veel natuur in Singapore en er zijn nog een hoop parken en wandelroutes waar ik niet aan toe ben gekomen. Heb jij mooie routes gevonden in Singapore? Ook andere tips voor trips naar Singapore zijn meer dan welkom! Voel je vrij om een berichtje voor me achter te laten.