Changi Point Coastal Walk Map Singapore
Vandaag stond weer een leuke wandelroute op de planning! Om 08:00 uur zat ik in de MRT naar Tempines (blauwe lijn). Op station Tempines ben ik over gestapt op de groene lijn naar station Pasir Ris. Hier heb ik bus 89 genomen richting het beginpunt van mijn geplande wandeling. (Ik deed de route andersom dan op bovenstaande kaart aangegeven staat). Dit stuk van Singapore is een heel stuk minder modern dan het centrum. Maar zelfs in deze buitenwijk ben ik, met een klein beetje hulp van een local hier en daar, zonder moeite aangekomen op het startpunt van mijn wandelroute.

De Changi Point Coastal Walk

Omdat ik al vroeg was vertrokken, was ik ook lekker op tijd bij het beginpunt aangekomen. Het was een beetje bewolkt en nog niet zo warm dus dat maakt het wandelen prima wandelweer! De wandeling gaat langs het water over een houten boardwalk. Helaas was een deel van de route under construction maar toch vond ik het wel de moeite waard. In totaal heb ik iets langer dan een uurtje gewandeld. De omgeving van dit deel van Singapore maakte deze route een leuke toevoeging aan mijn tijd in Singapore. Na de walk heb ik bij ‘Changi Village Hawker Centre’ wat gegeten.

Lekker eten bij een Hawker Centre

En weer door →

Achter het Hawker Centre was de busstop. Hier had een bus mij, via Bedok, naar mijn volgende bestemming moeten brengen. Dit is echter ietsje anders gelopen dan ik van te voren had bedacht hahaha. Verder dan Bedok ben ik namelijk niet gekomen. Met wat meer moeite van mijn kant was het uiteindelijk wel gelukt, maar ik had geen zin meer. Vandaar dat ik gewoon lekker in Bedok ben blijven plakken. Mijn intentie was om de omgeving te verkennen.

Zwarte Ninja Burger in Singapore

Echt ver met verkennen ben ik ook niet gekomen. Tegenover de busstop in Bedok ben ik namelijk in de val

gelokt door de Mac Donalds?. Van te voren was het geen moment in me opgekomen om tijdens mijn trip naar Singapore even langs de maccie te gaan.. Maar de reclame van hun nieuwe ‘ninja burger’ zag er zo vreemd uit dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon onderdrukken.

Het vonnis: niet eens vies!? Wel heel anders dan wat wij van de Mac Donalds in Nederland gewend zijn. Een opvallende overeenkomst met de Nederlandse Mac is wel: nog voor je maaltijd op is, roep je dat je nooit meer iets wil eten omdat je zo vol zit maar na een klein uurtje schreeuwt je lijf alweer om voedsel.

Terug naar Chinatown

Na mijn ‘ninja-avontuur’ ben ik met de MRT terug naar Chinatown gegaan. Hier heb ik een aantal kleine souvenirtjes gekocht (onder andere een berg koelkastmagneten voor het thuisfront) en ben ik vervolgens bij het ‘Chinatown Complex Food Centre’ neergestreken. Na een paar dagen in Singapore, heb ik eindelijk de famous ‘chicken rice’ geproefd. Als je naar het gerecht kijkt, lijkt  het een vrij saai van smaak. Niets is minder waar! Het is echt een overvloed aan smaak.

Chickenrice proeven voor de eerste keer!

De planning van morgen

Morgen vlieg ik door naar Siem Reap, Cambodja! Erg veel zin in want ik ben heel erg benieuwd naar hoe de dingen daar zijn. Ik moet zeggen dat ik het hier in Singapore ook nog wel een tijdje uit had kunnen houden. Je vind hier een fijne mix van verschillende culturen (hierdoor ook heel veel heerlijk eten!??). Er is een ontzettend handig metro netwerk, er is erg veel groen en het is ook nog eens super schoon!

?