Wat is de tijd gevlogen! Nog heel eventjes geduld en dan vlieg ik voor de tweede keer in mijn leven richting Zuidoost-Azië. Nu eerst nog even wat laatste dingen regelen en dan is het alweer tijd om naar Schiphol te gaan. Gisteravond heb ik alvast online ingecheckt, dit kan enorm veel tijd schelen op Schiphol. Ook kun je alvast een (raam)plekje uitkiezen.??

Ditmaal vlieg ik met Lufthansa (via Frankfurt) naar Singapore. Ik heb nooit eerder gevlogen met deze maatschappij dus ik ben erg benieuwd hoe het zal bevallen.

Good karma op Schiphol

Tijdens de tassencontrole op Schiphol dacht ik dat een oudere meneer iets had laten liggen. Ik riep hem terug om te vragen of het van hem was. Dit bleek niet het geval maar blijkbaar waardeerde hij mijn gebaar erg, want hij vroeg of ik mee wilde met hem naar de businessclass lounge van Lufthansa, om daar te wachten op de vlucht naar Frankfurt.

Ik moet toegeven dat er na deze vraag wel even een stemmetje in mijn hoofd opkwam die zich afvroeg wat de bedoelingen van deze meneer waren. Deze man is zeker 50 jaar oud (nagevraagd: 61) en afkomstig uit een vreemd land (nagevraagd: Egypte). Waarom zou deze man mij, een 24 jarig opdondertje uit Nederland, in godsnaam mee vragen naar de businessclass lounge? Al vlug nam mijn avontuurlijke ik het weer over. Wat kan er nou mis gaan in een openbare lounge? De gedachte aan gratis eten en drinken trok mij vervolgens de streep over: ‘Oh wat vriendelijk van u, daar zeg ik geen nee tegen!’

Nu ik wat tijd met hem heb doorgebracht in de lounge moet ik terug komen op dat stemmetje in mijn hoofd. He was just being a friendly human being. Geen moves gemaakt of me ook maar een klein beetje ongemakkelijk laten voelen. Wat een topper! Ik heb ontzettend comfortabel gewacht tot mijn gate open was en in de tussentijd genoten van allerlei gratis hapjes en drankjes (couscous, kiwi’s, broodjes, soep, salade, mini muffins.. YUM!)

My moment of fame

Bij het boarden heeft mijn Egyptische vriend me ook via de priority lane het vliegtuig binnen geloosd. Heel eventjes voelde ik me net Justin Bieber. Oke grapje, dat niet. Maar wel leuk om dit eens mee te maken. Om 19:05 ging de gate open en om 19:07 zat ik op mijn plekje (stoel 21C). Mijn two minutes of highclass life zijn mij prima bevallen haha maar voorlopig blijft het voor mij bij die twee minuutjes.?

Overstappen in Frankfurt

De eerste helft van de vlucht was vooral erg kort. Voor ik het wist was ik in Frankfurt. Hier was het even flink haasten. Om 20:45 naast het vliegtuig opgehaald met een busje. Die dropte me, natuurlijk, aan precies de verkeerde kant van het vliegveld.. Als een hazewindhond ben ik het hele vliegveld door geracet want om 21:05 begon het boarden van mijn connecting flight naar Singapore!
Dit was wel even een stress momentje. Een vlucht missen als je al in de tropen bent, daar kan ik nog wel mee leven. Maar een vlucht missen in het koude Frankfurt sla ik liever af!

Gelukkig klauter ik net op tijd het vliegtuig binnen. Het is een groot vliegtuig met bovendek. Dit is de eerste keer dat ik met een dubbel vliegtuig vlieg. Ik ben benieuwd hoe het vanaf het bovendek is. Of je überhaupt wel merkt dat je een verdieping hoger zit? Maar ik heb gekozen voor het beneden dek. Dit heb ik gedaan omdat mij tijdens online inchecken opviel, dat er beneden véél meer vrije stoelen waren. Waar ik op hoopte was dat iedereen boven wilde zitten en dat de lege stoelen beneden, leeg zouden blijven.

Lucky me!

De indeling van de vliegtuigstoelen van links naar rechts is: 3-4-3. Ik heb stoel G78, een gangpad plekje in het middelste blok. Op de andere hoek zitten twee guys. Tussen ons is een stoel vrij, YES! Nog geen tien minuutjes later verhuizen de twee jongens opeens een rij naar voren. Een van hun stoelen wil niet helemaal rechtop en de stoelen op de rij ervoor zijn nog vrij.
Wat dit voor mij betekend? Vier dekentjes, vier kussentjes en meeer dan genoeg ruimte om  helemaal languit te liggen.. Wat een geluksvogel ben ik!!

Lufthansa, not bad

Het on board entertainment vind ik erg fijn. Veel films, series, spelletjes en ook de vlucht is helemaal te volgen. Ik heb Guardians of the Galaxy 2 gekeken. Toevallig heb ik gisteravond het eerste deel hiervan gezien. Die beviel goed dus het was een aangename verrassing dat ik aan boord deel twee kon bekijken.
Het vliegtuig gezien vanaf de staartcam.

Het eten vond ik ook prima. Soms hoor ik mensen klagen over het eten wat ze voorgeschoteld krijgen in het vliegtuig. Ik ben gelukkig niet zo moeilijk met eten. Ik ben vaak al helemaal content als er überhaupt iets te eten is.?

Al met al ben ik erg tevreden over Lufthansa. Prima stoelen, prima eten en vriendelijk cabine personeel. Het on board entertainment bevalt goed en het aller belangrijkste: Ik ben veilig op mijn bestemming aangekomen!✈️??