Na de landing is het even omschakelen van snoozemodus in het vliegtuig, naar actiemodus op het vliegveld. Er moeten wat dingen geregeld worden!

 • Pinnen : $300,- Singapore Dollar (SGD). Het liefst pin ik niet te veel in een keer. Met veel cash rondlopen vind ik niet prettig.
 • Simkaart : Op het vliegveld schaf ik meestal gelijk een lokale simkaart aan. In de meeste landen verblijf ik gemiddeld een maand, dan is het meestal wel de moeite waard. In Singapore daarentegen zal ik maar 5 dagen doorbrengen. Deze vijf dagen in het moderne Singapore zal ik ongetwijfeld zonder simkaart ook overleven. 😉 Wel heb ik voor de grap even gespiekt wat het aanbod was op het vliegveld. De goedkoopste optie: 20 euro.. Hier krijg je dan 15 GB internet voor en deze is 10 dagen geldig.
 • EZ-Link (een soort ov chipkaart) : Bij de metrohalte van Changi Airport koop ik er eentje voor SGD $12. Er staat dan al SGD $7 tegoed op. Ik ben van plan de aankomende vijf dagen veel gebruik te maken van het metrosysteem hier. Een EZ-Link aanschaffen is daarom voor mij voordeliger dan steeds losse kaartjes kopen. Wanneer er aan het einde van je verblijf nog geld op je kaart staat, kun je het resterende bedrag gewoon terug vragen. Dit kan bij een van de loketten bij de metro haltes.

  Toch best vermoeiend, dat reizen

  Ik stap in de MRT richting Chinatown. Het is inmiddels een uurtje of 22:00. Het reizen hakt er nu wel een beetje in. Gelukkig heb ik een zit plek in de metro weten te bemachtigen. De metro doet over het ritje van het vliegveld naar Chinatown zo’n kleine drie kwartier. Nog even wakker blijven, als ik straks in mijn hostel aankom kan ik lekker douchen, eten en mijn bedje in!

  Overnachten in Singapore

  Mijn slaapplek voor de eerste drie nachten heb ik in Nederland al geregeld. Ik wil niet teveel nadenken als ik net een lange vlucht achter de rug heb.

  Ik heb gekozen voor een hostel in Chinatown omdat dit een goede uitvalsbasis is om de rest van Singapore te zien. Het MRT station is centraal gelegen en dat is prettig. Ook heb je meerdere Hawker centres en andere eetgelegenheden in de buurt. Dikke prima!

  De dormroom waar ik sliep in SingaporeHet hostel dat ik heb gekozen heeft kamers met 12 bedden. Elk bed heeft een eigen gordijntje voor wat extra privacy. De kamer heeft een ensuite badkamer. Ik heb gekozen voor een vrouwenkamer maar over het algemeen maakt het me niet zoveel uit of ik op een gemengde of vrouwen kamer slaap. Je moet maar net geluk (of pech) hebben met wie je de kamer deelt.

  Omgerekend betaal ik voor deze dorm zo’n 26 euro per nacht. Ontbijt zit hierbij maar wat hostels onder ‘ontbijt’ verstaan, kan nogal verschillen. Alles tussen gerechten van een uitgebreide ontbijtkaart, een all you can eat ontbijtbuffet tot wit brood met jam of pindakaas heb ik al eens voorbij zien komen. De volgende ochtend kom ik erachter dat mijn hostel (helaas) in de laatste categorie valt.. Jammer, maar gelukkig is er genoeg lekkers in de buurt te vinden! Plus een broodje geeft je toch net dat beetje extra opstart kracht.

  De prijzen – voor overnachten –  in Singapore zijn een stuk hoger dan die in andere landen in Zuidoost-Azië. Hier was ik van op de hoogte voor ik vertrok, dat scheelt. In andere Aziatische landen heb ik in betere en schonere hostels geslapen en voor een stuk minder dan 26 euro per nacht. Toch is klagen niet nodig, ik heb het naar mijn zin en kan vanuit hier perfect aan mijn avontuur in Singapore beginnen.

  — — — — — — — — — — — —

  Hoe heb jij het overnachten in Singapore ervaren? Vond je de prijzen mee of tegenvallen? Twijfel vooral niet om een berichtje voor me achter te laten, ik hoor graag jouw kijk op dingen!