Na de landing is het even omschakelen van snooze modus in het vliegtuig, naar actie modus op het vliegveld. Er moeten wat dingen geregeld worden!

 • Pinnen :  $300 Singapore Dollar (SGD). Ik pin het liefst niet te veel in een keer. Met veel cash rondlopen vind ik niet prettig.
 • Simkaart :  Op het vliegveld schaf ik meestal gelijk een lokale simkaart aan. In de meeste landen verbleef ik gemiddeld een maand, dan is het vaak de moeite waard. In Singapore daarentegen zal ik maar 5 dagen doorbrengen. Deze vijf dagen in het moderne Singapore zal ik ongetwijfeld zonder simkaart ook overleven.😉 Wel heb ik voor de grap even gespiekt wat het aanbod was op het vliegveld. De goedkoopste optie: €20 euro. Hier krijg je dan 15 GB internet voor en deze is 10 dagen geldig.
 • EZ-Link (een soort ov chipkaart) : Bij de metrohalte van Changi Airport koop ik er eentje voor SGD $12. Er staat dan al SGD $7 tegoed op. Ik ben van plan om de aankomende vijf dagen veel gebruik te maken van het metrosysteem hier. Een EZ-Link aanschaffen is daarom voor mij voordeliger dan steeds losse kaartjes kopen. Wanneer er aan het einde van je verblijf nog geld op je kaart staat, kun je dit resterende bedrag gewoon terug vragen. Dit kan bij een van de loketten bij de metro haltes.

  Toch best vermoeiend, dat reizen

  Ik stap in de MRT richting Chinatown. Het is inmiddels een uurtje of 22:00. Het reizen hakt er nu wel een beetje in. Gelukkig heb ik een zit plekje in de metro weten te bemachtigen. Om met de metro van het vliegveld naar Chinatown te komen, ben je toch nog wel een kleine drie kwartier onderweg. Als ik straks in mijn hostel aankom ga ik:  douchen 🚿 , eten🍴en naar bed 🛌!

  Overnachten in Singapore

  Mijn slaapplek voor de eerste drie nachten heb ik in Nederland al geregeld. Dit doe ik omdat ik niet teveel wil nadenken als ik net een lange vlucht achter de rug heb. De prijzen voor overnachten in Singapore zijn een stuk hoger dan die in andere landen in zuidoost-Azië. Gelukkig was ik hier van te voren al van op de hoogte.

  Ik heb gekozen voor een hostel in Chinatown is een goede uitvalsbasis om de rest van Singapore te zien. Het MRT station is centraal gelegen, dat is prettig. Ook heb je meerdere Hawker centres en andere eetgelegenheden in de buurt. Niet verkeerd!🤗

  Het hostel dat ik heb gekozen heeft kamers met 12 bedden (met allen een eigen gordijntje voor extra privacy). De kamer heeft een ensuit badkamer. Ik heb gekozen voor een vrouwenkamer maar over het algemeen maakt het me niet zoveel uit ik op een gemengde of vrouwen kamer slaap. Je moet maar net geluk (of pech) hebben met wie je op de kamer slaapt.

  De dormroom waar ik sliep in Singapore

  Omgerekend betaal ik voor mijn dorm zo’n 26 euro per nacht. Ontbijt zit hierbij maar wat hostels onder ‘ontbijt’ verstaan, kan nogal verschillen. Alles tussen gerechten van een uitgebreide (ontbijt) kaart, een all you can eat ontbijtbuffet tot wit brood met jam of pindakaas heb ik al eens voorbij zien komen. De volgende ochtend kom ik erachter dat mijn hostel (helaas) in de laatste categorie valt.. Jammer, maar gelukkig is er genoeg lekkers in de buurt te vinden! Plus een broodje geeft je toch net dat beetje extra opstart kracht. 😌

  Ik heb in betere/schonere hostels geslapen en voor een stuk minder dan 26 euro per nacht maar Singapore is nou eenmaal een stukje duurder dan de rest van Zuidoost-Azië. Ik heb wel een toplocatie gevonden en een slaapplek die door het gordijntje voelt als een (klein) privé kamertje!👌

  — — — — — — — — — — — —

  Hoe heb jij het overnachten in Singapore ervaren? Vond je de prijzen mee of tegenvallen? Ik hoor graag hoe jij over dingen denkt. Twijfel vooral niet om een berichtje voor me achter te laten.🌸

  View of sentosa island plus titel tekst