Mijn eerste nacht in Singapore

Goood morning!🙋

Helaas heb ik geen al te beste nacht gehad. Vanochtend tussen vier en vijf ging er zeker 15 keer een wekker af van iemand. Pfoe, wat wil je dan graag schreeuwen ‘ZET DAT K*T DING UITTTT’ maar jammer genoeg is dat geen sociaal wenselijk gedrag.😇 Ook wilde ik, met mijn boze gegil, niet de mensen wakker maken die gisteravond wél slim genoeg waren om hun oordoppen in te doen. Tevens wist ik niet van wie de wekker was, dus dat maakt het ook een stukje lastiger om de boosdoener af te blaffen..🙃

Ook vervelend: iemand heeft gisteravond/vannacht de airco uitgezet waardoor ik halverwege de nacht helemaal oververhit en benauwd wakker werd. Helaas was ik met mijn 1,65 niet in staat om bij het knopje van de airco te komen..😂 Normaal gesproken heb je dan zoiets als ‘een afstandsbediening’ maar uiteraard waar deze in geen velden of wegen te bekennen.

Een klein rondje in de omgeving van mijn hostel

Anyway, om 7 uur maar mijn bed uit gegaan. Mezelf getrakteerd op een “super-de-luxe brood met jam en pindakaas” ontbijtje. Daarna snel mijn daypack ingepakt en vertrokken om de omgeving een beetje te gaan verkennen!

Toevallig loop ik langs het bekende ‘Maxwell Hawker Centre’. Deze zit vlak bij mijn hostel. Wellicht kom ik hier later nog even terug voor een hapje. In de omgeving kom je ook een hoop groen tegen. Het contrast tussen schattige oude gekleurde huisjes en moderne hoogbouw vind ik persoonlijk erg leuk. Ik kan zo genieten van het rondwandelen en het observeren van het lokale leven. Er is zo veel te zien, heerlijk!
Een oud klein huis op de voorgrond en een grote flat op de achtergrond.     Verschillende work out toestellen.    Hotel met een bol dak i.p.v. vierkant.

Na ongeveer een uurtje wandelen plof ik in ‘Pearls Hill Park’ neer op een bankje. Ik drink wat water. Goed drinken is altijd belangrijk maar in dit klimaat helemaal! Je droogt hier namelijk een stuk sneller uit dan thuis.

Onderweg is me opgevallen hoe schoon het is in Singapore: geen vuiltje op straat te vinden! Dit is waarschijnlijk te danken aan het feit dat er hier hoge boetes staan op vervuilen. Op veel plekken mag je bijvoorbeeld ook niet op straat roken. Persoonlijk ben ik hier wel enthousiast over. Als ik alleen al een paar minuten doorbreng in een kamer/club waar iedereen rookt, branden mijn ogen en hoest ik nog dagen alsof ik zelf al 20 jaar zware shag rook.🚭

Vlak voor ik het bankje wil verlaten, poept er een vogel in mijn haar. Gelukkig kan ik hier inmiddels wel om lachen. Dit is namelijk niet de eerste keer dat dit mij overkomt. Om de een of andere reden word ik met enige regelmaat ‘bepoept’ door vogels. Dit keer ben ik voorbereid: ik trek een pakje babydoekjes uit mijn tas, even boenen en klaar is Kees.

Lunch tiiime!

Het is bijna 11 uur en ik begin honger te krijgen. Ik besluit terug richting mijn hostel te lopen. Schuin tegenover mijn hostel zit een schattig tentje op de hoek van de straat. Ik werp een blik op de menukaart en zie ‘Nasi Lemak’ staan. Op mijn vorige reis heb ik kennis gemaakt met dit gerecht. Wij konden het destijds ontzettend goed met elkaar vinden. Vandaar dat ik een weerzien erg op prijs zou stellen. Enthousiast loop ik naar de counter om te bestellen. ‘Sorry, finished!’ zegt het meisje achter de toonbank. Nooooo, dit meen je niet.. Huilen! Ik bestel een grote ijskoude melkthee om mijn pijn wat te verzachten (SGD $2,4) en neem plaats op het terrasje. Geen idee wat ik vandaag nog allemaal ga doen en die vrijheid voelt heerlijk!💮
Melkthee met crushed ice.

Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen..

Na mijn verfrissende melkthee ben ik even een 7-Eleven ingelopen . Nooit gedacht dat het me zo goed zou doen om dat vreselijk irritante geluid weer te horen. DING-DONG bij elke keer dat de deur open gaat, ik heb het gemist!! De 7-Eleven is een winkelketen die je in een aantal Aziatische landen kunt vinden. In Thailand bijvoorbeeld zit er op zo’n beetje op elke straathoek wel een. Ideaal als je even een snelle snack of fles water nodig hebt!

Deze 7-Eleven zit schuin tegenover mijn hostel en dus besloot ik me ‘thuis’ even op te frissen. Toen ik vervolgens weer op avontuur wilde, kwam het met bakken de hemel uit. Dit  kwam niet eens zo heel slecht uit. Door de slechte nacht en lange reis merk ik dat mijn batterijtje toch een beetje leeg is. Ik maak gebruik van de omstandigheden en kruip nog even lekker terug mijn bedje in!

Ronde twee

Na een paar uurtjes snoozen in bed, werd de drang naar avontuur (en vooral eten) te groot. Om 15:30 stapte ik, weer of geen weer, vastberaden mijn hostel uit. Tijd voor ronde twee! Mijn plan: gewoon richting de MRT en vanaf daar maar eens zien waar ik uitkom.

Wonder boven wonder stond ik binnen een minuutje of 5 in een groot overdekt winkelcentrum. YAY! Op z’n tijd vind ik het heerlijk om te verdwalen in een mega mall. Vaak kijk ik mijn ogen uit naar wat er allemaal te koop is.

Meestal liggen de prijzen van eten in een shoppingmall wat hoger dan bij de straatkraampjes maar toen ik een Thais restaurantje tegen kwam werd de verleiding te groot. Voor een sukiyaki en een iced Thai tea was ik (SGD) $13 kwijt.

Na het eten ben ik een grote supermarkt in gegaan. Ook hier kijk je je ogen uit naar de producten die ze verkopen. Sommige dingen vind je ook in Nederland, andere dingen zijn een variatie op wat wij hebben en een aantal items zijn ronduit vreemd.. {foto’s producten}

Na een tijdje dwalen ben ik de shoppingmall zat. Tijd om terug te gaan richting hostel. Het is inmiddels weer droog buiten dus ik ben buitenom via Chinatown terug gewandeld. Ook hier is van alles te zien. Iedereen doet lekker zijn eigen ding. De kraampjes voor het avondeten zijn inmiddels opgezet en het is er een stuk levendiger dan overdag. Iets wat je in Singapore (en andere landen in Azië) vaker tegen komt, zijn vendingmachines buiten op de stoep. Erg handig als je het mij vraagt. Deze mogen ze van mij in Nederland ook op random plekken op straat droppen. {foto vendingmachine}

Tijdens mijn zoektocht naar avondeten, ben ik weer in de buurt van mijn hostel uitgekomen. Ik loop even binnen om mijn waterfles bij te vullen. Dit kun je hier namelijk gratis doen. Niet alleen is dit voordeliger voor mij, het scheelt ook weer plastic.

Verderop heb ik een Hawker Centre gevonden. In het hele complex was nog maar een kraampje open dus de keuze was snel gemaakt: congee met kip it is.

Een foto van mijn maaltijd

Ik ben gek op nieuwe gerechten proeven. Soms ontdek je heerlijke gerechten en soms valt het tegen. You win some, you lose some. Dit was wat mij betreft een tegenvaller. Ik vond het vrij eentonig en ik voelde me er snel opgeblazen door. Wel kreeg ik een grote portie en was het erg goedkoop (SGD $3,50).

Al met al nog best een druk dagje geweest zo! Mijn dormbedje en ik verlangen met smacht naar elkaar.

Welterusten!😴


Als je het leuk vind, mag je altijd een berichtje voor me achterlaten. Ik vind het namelijk erg leuk om te horen hoe jij over dingen denkt. 😊 Ben jij wel eens in Singapore geweest? Zo ja, wat vond jij van het eten? Zo nee, zou je graag willen gaan? Vind jij congee bijvoorbeeld wel enorm lekker? Of heb je tips voor me voor eventuele toekomstige boekjes aan Singapore? Ik hoor het graag van je!🌸