Mijn eerste nacht in Singapore

Goood morning!

Helaas heb ik geen al te beste nacht gehad. Vanochtend tussen vier en vijf ging er zeker 15 keer een wekker af van iemand. Pfoe, wat wil je dan graag schreeuwen ‘ZET UIIIIIT’ maar jammer genoeg is dat geen sociaal wenselijk gedrag hehe. Ook wilde ik, met mijn boze gegil, niet de mensen wakker maken die gisteravond wél slim genoeg waren om hun oordoppen in te doen. Zonder te weten van welke boosdoener de wekker is, kom je sowieso niet erg ver met afblaffen. 😉

Ook mega-irritant: iemand heeft gisteravond of vannacht de airco uitgezet waardoor ik halverwege de nacht helemaal oververhit en benauwd wakker werd. Helaas was ik met mijn 1,65 niet in staat om bij het knopje van de airco te komen. Normaal gesproken heb je dan zoiets als ‘een afstandsbediening’ maar uiteraard was deze in geen velden of wegen te bekennen.

Een klein rondje in de omgeving van mijn hostel

Een oud klein huis op de voorgrond en een grote flat op de achtergrond.

Anyway, om 7 uur ben ik mijn bed maar uit gegaan. Heb mezelf vervolgens getrakteerd op een “super-de-luxe” brood met jam en pindakaas ontbijtje getrakteerd. Daarna snel mijn daypack ingepakt en vertrokken om mijn omgeving een beetje te verkennen.

Toevallig loop ik al vrij snel langs het bekende ‘Maxwell Hawker Centre’. Wellicht kom ik hier later nog even terug voor een hapje. In de omgeving kom je ook een hoop groen tegen. Het contrast tussen schattige oude gekleurde huisjes en moderne hoogbouw vind ik persoonlijk erg leuk. Ik kan zo genieten van het rondwandelen en het observeren van het lokale leven. Er is zo veel te zien, heerlijk!

Na ongeveer een uurtje wandelen plof ik neer op een bankje in ‘Pearls Hill Park’. Ik drink wat water. Goed drinken is altijd belangrijk maar in dit klimaat helemaal! Je droogt hier namelijk een stuk sneller uit dan thuis.

Onderweg is me opgevallen hoe schoon het is in Singapore: geen vuiltje op straat te vinden! Dit is waarschijnlijk te danken aan het feit dat er hier hoge boetes staan op vervuilen. Op veel plekken mag je bijvoorbeeld ook niet op straat roken. Persoonlijk ben ik hier wel enthousiast over. Als ik alleen al een paar minuten doorbreng in een kamer of club waar iedereen rookt, branden mijn ogen en hoest ik nog dagen alsof ik zelf al 20 jaar zware shag rook..

Vlak voor ik het bankje wil verlaten, poept er een vogel in mijn haar. Gelukkig kan ik hier inmiddels wel om lachen. Dit is namelijk niet de eerste keer dat dit mij overkomt. Waarom, wie zal het zeggen.. Maar ik word met enige regelmaat ‘bepoept’ door vogels. Dit keer ben ik voorbereid: ik trek een pakje babydoekjes uit mijn tas, even boenen en klaar is Kees.

Lunch tiiime!

Melkthee met crushed ice.

Het is bijna 11 uur en ik begin honger te krijgen. Ik besluit terug richting mijn hostel te lopen. Aan de overkant van de weg zit een schattig restaurantje. Ik werp een blik op de menukaart en zie ‘Nasi Lemak’ staan. Op mijn vorige reis heb ik kennis gemaakt met dit gerecht. We konden het destijds ontzettend goed met elkaar vinden. Een weerzien op deze reis zou daarom meer dan welkom zijn.

Enthousiast loop ik naar de counter om mijn Nasi Lemak te bestellen. ‘Sorry, finished!’ zegt het meisje achter de toonbank. Nooooo, dat meen je niet.. Huilen! Ik bestel een grote ijskoude melkthee om mijn pijn wat te verzachten (SGD $2,4), en neem plaats op het terrasje. Geen idee wat ik vandaag nog allemaal ga doen en die vrijheid voelt heerlijk!

Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen..

Na mijn verfrissende melkthee ben ik even een 7-Eleven ingelopen. Nooit gedacht dat het me zo goed zou doen om dat vreselijk irritante geluid weer te horen. ‘DING-DONG’  telkens als iemand te dicht in de buurt van de deur komt. Je weet pas wat je mist, als het er niet niet.. laten we het daar op houden haha!

De 7-Eleven is een winkelketen die je in een aantal Aziatische landen kunt vinden. In Thailand bijvoorbeeld zit er op zo’n beetje op elke straathoek wel een. Ideaal als je even een snelle snack of fles water nodig hebt!

Deze 7-Eleven zit schuin tegenover mijn hostel en dus besloot ik me ‘thuis’ even op te frissen. Toen ik vervolgens weer op avontuur wilde, kwam het met bakken de hemel uit. Dit kwam me eerlijk gezegd niet eens zo heel slecht uit. Door de slechte nacht en lange reis merk ik dat mijn batterijtje toch een beetje leeg is. Ik maak gebruik van de omstandigheden en kruip nog even lekker terug mijn bedje in.

Ronde twee

Na een paar uurtjes snoozen in bed, werd de drang naar avontuur – en eten – te groot. Om 15:30 stapte ik, weer of geen weer, vastberaden mijn hostel uit. Tijd voor ronde twee! Mijn plan: gewoon richting de MRT en vanaf daar maar eens zien waar ik uitkom.

Alsof het zo moest zijn, binnen een minuutje of vijf stond ik midden in een groot overdekt winkelcentrum. Yay! Op zijn tijd vind ik het heerlijk om te verdwalen in een mega mall. Ik kijk mijn ogen uit naar wat er allemaal te zien en te koop is.

Meestal liggen de prijzen van eten in een shoppingmall wat hoger dan bij de straatkraampjes maar toen ik een Thais restaurantje tegen kwam, werd de verleiding te groot. Voor een sukiyaki en een iced Thai tea was ik (SGD) $13 kwijt.

Deze smaak popcorn heb ik in Nederland niet eerder gezien

Na het eten ben ik een grote supermarkt in gegaan. Ook hier raak je niet uitgekeken. Sommige producten vind je ook in Nederland. Andere dingen zijn een variatie van wat wij hebben of heb ik nooit eerder gezien. Het liefst koop en proef ik alles!

Na een tijdje dwalen ben ik de shoppingmall zat. Tijd om terug te gaan richting hostel. Het is inmiddels weer droog buiten dus ik ben buitenom via Chinatown terug gewandeld. Ook hier is van alles te zien. Iedereen doet lekker zijn eigen ding. De kraampjes voor het avondeten zijn inmiddels opgezet en het is er een stuk levendiger dan overdag. Iets wat je in Singapore (en andere landen in Azië) vaker tegen komt, zijn vendingmachines buiten op de stoep. Erg handig als je het mij vraagt. Deze mogen ze van mij in Nederland ook op random plekken op straat droppen.

Dinner for one

Tijdens mijn zoektocht naar avondeten, ben ik weer in de buurt van mijn hostel uitgekomen. Ik loop even binnen om mijn waterfles bij te vullen. Dit kun je hier namelijk gratis doen. Niet alleen voordeliger voor mij, het scheelt ook weer plastic.

Verderop heb ik een Hawker Centre gevonden. In het hele complex was nog maar één kraampje open dus de keuze was snel gemaakt: congee met kip it is.

Ik ben gek op nieuwe gerechten proeven. Soms ontdek je de meest heerlijke dingen en soms valt het op zijn minst tegen. You win some, you lose some. 😉 Wat mij betreft was de congee een tegenvaller. Ik vond het vrij eentonig en ik voelde me er snel opgeblazen door. Wel kreeg ik een grote portie en was het erg goedkoop (SGD $3,50).

Al met al best een druk dagje geweest vandaag. Mijn dormbedje en ik verlangen met smacht naar elkaar.

Welterusten!


Ben jij al eens in Singapore geweest? Zo ja, wat vond jij van het eten? Zo nee, zou je graag willen gaan? Ben jij groot congee-fan en wil je me graag overtuigen om dit gerecht nog een kansje te geven? Of heb je tips voor eventuele toekomstige boekjes aan Singapore? Ik hoor het graag van je!