Toen ik zelf voor het eerst voet zette in Bangkok, moest ik erg wennen aan deze stad. Dit was de eerste stop op mijn eerste (solo) reis ooit. Bangkok was een totaal andere wereld dan die van ons in Nederland. De drukte van deze stad en de benauwende hitte waren behoorlijk overweldigend.

(Iets wat me overigens wel vanaf het begin gelijk beviel, was het eten in deze grote stad! Overal tentjes waar ze voor super weinig geld, de lekkerste streetfood gerechten verkopen. This girl’s gotta love that😏🍴)

Mijn tweede ontmoeting met Bangkok

Mijn tweede keer in Bangkok bracht ik door met een groepje Thaise jongeren uit Chiang Mai. Tijdens de rit in de nachttrein van CM → BKK heb ik mij over laten halen om één nachtje met deze groep mee de stad in te gaan. Omdat Bangkok me eerst zo tegenstond, zag ik dit plan eigenlijk niet echt zitten. Achteraf ben ik heel blij dat ik het toch een kans heb gegeven want ik heb echt een super gezellige avond/dag gehad!

Drie keer is scheepsrecht?

Omdat ik een retour Amsterdam ↔ BKK had geboekt, moest ik aan het einde van mijn reis weer in deze grote stad zijn. Dit keer heb ik, op aanraden van een vriend uit Nederland, een fietstocht door Bangkok gedaan. Deze negen uur durende tocht heeft mij een hele andere kant van Bangkok laten zien. Fantastisch, een echte aanrader!

Wat ook hielp was dat ik inmiddels een klein woordje Thais sprak. Hiermee wimpelde ik de vervelende taxichauffeurs zonder moeite van me af!👌🏽 Ook voor het onderhandelen over prijzen is het erg van pas gekomen om een aantal woordjes Thais te spreken. Ik raad je dan ook aan om van te voren (of in de eerste paar dagen na aankomst), een aantal basis woordjes/zinnetjes te leren in de taal van het land dat je gaat bezoeken.

Hoe ik op dit moment over Bangkok denk

De laatste keer dat ik in Bangkok was, voelde voor mij als thuiskomen. Ik wist hoe ik waar moest komen, waar je lekker kunt eten en wat de prijzen ongeveer moeten zijn voor bijv. een ritje met de tuktuk.

Het feit dat ik inmiddels al een aantal keer in Bangkok ben geweest vind ik ook helemaal niet erg. Als het de eerste bestemming van een trip is, gebruik ik de tijd daar om even in het ritme van Azië te komen. Als Bangkok de laatste stop is, gebruik ik die tijd om mezelf nog even goed in de watten te laten leggen door bijvoorbeeld een heerlijke ontspannende olie massage te nemen. Ook ga ik altijd nog even op het laatste moment naar een supermarkt voor lokale snacks en andere dingen die je in Nederland niet kunt vinden.

Vergeleken met mijn eerste bezoek, is mijn mening dus volledig bijgedraaid. Zodra het je lukt om door de drukte heen te kijken en wat verder te ontdekken dan Khao San Road, zul je ontzettend veel leuke plekken kunnen ontdekken in deze grote stad!

Waarom kiezen voor Bangkok?

Een belangrijke reden is dat het vaak vrij goedkoop is om naar Bangkok te vliegen. Een retourtje Amsterdam ↔ BKK vind je vaak al voor rond de 400 euro!

Andere redenen zijn dat er gewoon erg veel leuke dingen te doen zijn! Van prachtige tempels tot grote shoppingmalls. Een overvloed aan schattige cafés en tentjes waar je heerlijk kunt eten. Van groene parken tot (avond) markten. Teveel om op te noemen!

Ook is Bangkok een makkelijk beginpunt van een reis. Je hebt veel kans om medereizigers te ontmoeten omdat veel mensen hier ook aan hun reis beginnen. Het openbaar vervoer binnen de stad is goed geregeld dus je komt gemakkelijk op de leukste plekken. Ook kun je vanaf Bangkok erg makkelijk doorreizen naar andere locaties binnen Thailand of naar andere landen in Zuidoost-Azië.

Aan accommodaties ook geen gebrek. Voor elke prijsklasse zijn er meer dan genoeg overnachtingsmogelijkheden. Of je nou in een hostel vlak bij de backpackers hotspot ‘Khao San Road’ wil zitten of liever in een mooi hotel in de duurdere wijk Silom, opties zat!

Kortom, Bangkok is een stad waar je wellicht even aan moet wennen. Maar mijn ervaring is dat de afkeer volledig kan omslaan naar liefde. Bangkok is, als je het mij vraagt, absoluut het bezoeken waard.

Er is maar één manier om een eigen mening te vormen over deze stad.. hup, snel een ticket naar Bangkok boeken!✈️

uitzicht rivier Bangkok plus tekst uit titel