Hoi! Leuk dat je mijn website hebt gevonden! Hopelijk heb je het naar je zin en leer je veel nieuwe dingen of herken je jezelf in mijn verhalen.🌸 Aangezien je op deze pagina hebt geklikt, ben je vast nieuwsgierig geworden van wie al deze reisverhalen zijn en wie de persoon is van wie je de tips aan moet nemen.. Persoonlijk vind ik het niet echt nodig om mijn eigen hoofd overal op de site te laten verschijnen maar zelf ben ik ook erg nieuwsgierig aangelegd. Op deze pagina zal ik je daarom wat meer vertellen over de persoon achter lastvanwanderlust.nl.🙃

Last van wanderlust: mijn verhaal

Mijn naam is Tessa. Ik ben 26 jaar oud en woon (momenteel) in Nederland. Omdat ik zelf behoorlijk last van wanderlust heb, besloot ik een website te beginnen. De drang om op reis te gaan was al vroeg aanwezig. Ik kan me niet anders herinneren dat dat ik van alles aan het uitpluizen was over verschillende landen en leuke bezienswaardigheden. Onze planeet is zo divers met al haar verschillende culturen, gevarieerde eten en prachtige natuur. Er is super veel te zien en te ontdekken.. Het liefst zie ik zo veel mogelijk van die dingen met mijn eigen ogen!

Toen ik dan eindelijk voor het eerst en voor ’t echie op reis ging, had ik het reisvirus pas helemaal goed te pakken. Deze eerste ervaring heeft mijn last van wanderlust alleen maar verder aangewakkerd. Ik wist het zeker, hier wilde ik veel meer mee doen. Meer zien, meer ervaren en later dus ook de behoefte om mijn ervaringen te delen. 

Het reisvirus

Het reisvirus lijkt steeds vaker voor te komen en steeds meer mensen te treffen. De hedendaagse wetenschap heeft nog geen effectief geneesmiddel tegen dit virus kunnen vinden. Momenteel is er maar één ding dat de symptomen enigszins onder controle lijkt te houden: zo veel mogelijk op reis gaan!

Mijn lijst van bezochte landen wordt langer en langer. Maar hoe hard ik ook reis, de infectie zich blijft uitbreiden en ik voel dat het einde nog lang niet in zicht is.

De ‘last van wanderlust symptomenchecker’

✈ – – – – – – 🌎 – – – – – – 🍍 – – – – – – 🌍 – – – – – – 🌞 – – – – – – 🌏 – – – – – – 🏝 – – – – — 🌸

Wereldbol met thermometer plus titel tekst.

Klinkt het bovenstaande verhaal jou bekend in de oren? Vrees je dat je ook last van wanderlust hebt? Bekijk hier de meest voorkomende symptomen:

  1.  Wanneer een ander op reis gaat is er sprake van een overweldigende drang om de eigen tas in te pakken en op reis te gaan. Het ervaren van jaloezie is hierbij ook regelmatig van toepassing.
  2. Reisfoto’s en video’s die voorbij komen op social media triggeren een scala aan postitieve en/of negatieve emoties. Ondanks het ervaren van deze gevoelens, blijft men soortgelijke content opzoeken en bekijken.
  3. Vrije tijd is (zo goed als) volledig gevuld met het plannen van nieuwe reizen en/of informatie verzamelen over toekomstige bestemmingen.
  4. Zelfs al kort na een reis of trip, ervaart men een onrustig gevoel en drang naar nieuwe avonturen.
  5. Wanneer het onderwerp ‘reizen’ aan bod komt in een gesprek, raakt men niet uitgepraat. 
  6. Wanneer het onderwerp ‘reizen’ niet vanzelf opkomt in een gesprek, stuurt men zelf het gesprek die richting op.
  7. Werkprestaties (tenzij werkzaam in de reisbranche) lijden onder het feit dat gedachtes continue afdwalen naar tropische oorden, grote wereldsteden of prachtige groene jungles.
  8. Waar ‘gezonde’ mensen een stuk of vijf landen op hun bucketlist hebben staan, zijn dit er bij mensen die last van wanderlust ervaren minstens 25 meer.
  9. Familie en vrienden worden zo nu en dan (lichtelijk) verwaarloosd. Om de reizen te bekostigen moet men veel en hard werken. Hier gaat een hoop tijd in zitten, tijd die anders ook bij familie en vrienden doorgebracht had kunnen worden. Wanneer voldoende budget is opgebouwd, bevind men zich vaak in een andere tijdzone. Ook dit maakt investeren in familie en vrienden een stuk lastiger.
  10. De sporadische vrije dag zal vaker niet dan wel worden doorgebracht in een vijf sterren hotel op de Veluwe.  Men kan met dit dat bedrag namelijk maar liefst 5 hele dagen in Thailand zou kunnen overleven.

Herken je twee of meer van de bovenstaande symptomen? Dan vrees ik dat je ook last van wanderlust hebt.. Blijf vooral rustig en volg mij op Facebook, Instagram of hier op lastvanwanderlust.nl voor een flinke dosis reisinspiratie, tips en reisverhalen. Voel je vrij om jouw verhaal met mij te delen, ik luister graag.

Samen zullen we het reisvirus overleven! 😉

Liefs,

Tessa🌸

Koh Ta Kiev - Cambodja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *